Home arrow Maaike van Veen

Maaike van Veen

Maaike is psychiater en onderzoeker. Tijdens het werk als psychiater op verschillende plaatsen, zoals in de zorg voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid, verslaving, ADHD of depressie, kwam telkens weer naar voren hoe essentieel slaap is voor het geestelijk en lichamelijk welzijn. 

Desondanks merkte Maaike dat er binnen de psychiatrie nog relatief weinig aandacht voor slaap is. Vanaf 2015 startte zij bij GGZ Drenthe met een promotieonderzoek naar de relatie tussen slecht slapen, impulsiviteit en agressie in de forensische psychiatrie, onder begeleiding van prof. dr. Marike Lancel. 

Sinds 2017 combineert Maake dit onderzoek met het werk als psychiater bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie. Haar interessegebieden zijn onder andere: de samenhang tussen slaapstoornissen en verslaving, ADHD, agressie en impulsiviteit; farmacologische behandeling van insomnie; slaapstoornissen tijdens de menopauze en de relatie tussen slaap en cardiometabole aandoeningen bij mensen met psychiatrische aandoeningen. 

Vanaf 2020 is Maaike lid van de commissie wetenschappelijke activiteiten van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek. 

BIG registratienummer: 19056427201

Terug naar overzicht