Home arrow Actueel arrow Scholingsaanbod: Tweedaagse CGT-I cursus (online)

Scholingsaanbod: Tweedaagse CGT-I cursus (online)

Het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie biedt de volgende scholing aan: 

Tweedaagse cursus CGT-I (online)

Data:
Voorjaar: 6 april en 4 mei
Najaar: 26 oktober en 16 november
 
Doelgroep: 
Psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten van binnen en buiten GGZ Drenthe.

Deze cursus is bedoeld om kennis te verkrijgen over slaap, (chronische) insomnie en eerste keus behandeling hiervan: kortdurende cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis (CGT-I).

Chronische insomnie is de meest voorkomende slaapstoornis en komt vaak voor in combinatie met andere psychische stoornissen. Chronische insomnie is een risicofactor voor het ontwikkelen van psychische klachten en houdt deze ook in stand. Het is dus belangrijk om een insomniastoornis te diagnosticeren en te behandelen.

In deze cursus wordt overgebracht hoe gezonde slaap eruit ziet en gereguleerd wordt en wat er verandert bij chronische insomnie. De diagnostiek en behandeling van insomniastoornis komen uitgebreid aan bod. Psycho-educatie, gedrags- en cognitieve interventies, beide onderdelen van CGT-I, passeren in verschillende vormen de revue. Verder is er aandacht voor de rol van slaapmedicatie, is er ruimte voor het bespreken van casussen en voor het oefenen met diverse onderdelen van het CGT-I protocol. De toepassing bij verschillende doelgroepen krijgt tevens aandacht.

Docenten:
Mw. I.M. Ensing, MSc, gz-psycholoog, somnoloog, gedragstherapeut VGCt®
Mw. Dr. R.F. Riemersma-van der Lek, psychiater, behandelcoördinator Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie GGZ Drenthe

Accreditatie:
- NVvP: in aanvraag
- V&VN: in aanvraag
- FGzPt: in aanvraag
- VGCt: in aanvraag

Kosten:
Volgt z.s.m.

Inschrijving:
Voor medewerkers van GGZ Drenthe volgt een link voor inschrijving. Anderen kunnen mailen naar: opleidingen@ggzdrenthe.nl