Home arrow Actueel

Actueel

10 juni: symposium Chronotherapie Netwerk Nederland

Op vrijdag 10 juni vindt het achtste middagsymposium van het Chronotherapie Netwerk Nederland plaats bij het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe.

11-05-2022 Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Rixt Riemersma-van der Lek, Inge Ensing en Maaike van Veen spreken dit jaar op het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Bipolaire stoornissen en slaap

Op 18 december was Rixt Riemersma, psychiater en behandelcoördinator bij Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie van GGZ Drenthe, te gast bij de landelijke dag van plusminus (www.plusminus.nl ) met het thema Slaap. Plusminus is de vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten.

Cursus Psychofarmaca en slaap

Najaar 2022 (data volgen) geven Rixt Riemersma en Maaike van Veen (psychiaters) een korte cursus over de effecten van psychofarmaca op de slaap, met vooral aandacht voor de medicamenteuze aspecten van behandeling van slapeloosheid.

In 2022 nieuwe bekostiging in de ggz

Vanaf 1 januari 2022 worden ggz-behandelingen betaald volgens het zorgprestatiemodel. Daardoor worden rekeningen duidelijker en werkt het eigen risico net als voor de meeste andere zorgsoorten, per kalenderjaar.

CGT-I cursus

CGT-I cursus Inge Ensing, gz-psycholoog, en Rixt Riemersma, psychiater, geven jaarlijks een tweedaagse cursus cognitieve gedragstherapie voor insomniastoornis (CGT-I). Op 26 oktober 2021 is er weer een groep gestart, dag 2 vindt plaats op 26 januari 2022. De volgende CGT-I cursus vindt plaats op 6 september en 12 oktober 2022. Voor informatie of inschrijving, mail naar : slaapcentrum@ggzdrenthe.nl

18 juni 2021: Congres over slaapstoornissen in de psychiatrie

Onder redactie van collega's Maaike van Veen en Marike Lancel en oud-collega Jeanine Kamphuis is een boek verschenen over slaapstoornissen in de psychiatrie.. Op vrijdag 18 juni spreken zij over dit onderwerp op een landelijk congres.

De eerste glossy van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak onderzoek (NSWO) staat online!

Een uitgebreid overzicht van in 2019/2020 verschenen slaapgerelateerd onderzoek, waarin ook het wetenschappelijk werk van diverse collega’s van het Expertisecentrum Slaap en Psychiatrie opgenomen is.

Melatonine: tijd voor advies vanuit de Nederlandse slaapverenigingen

De Nederlandse vereniging voor Slaap- Waak Onderzoek slaat samen met andere slaapverenigingen de handen ineen om tot een advies te komen m.b.t. het gebruik van melatonine bij slaapproblemen.

Slaapstoornissen in de psychiatrie

​Op 11 december is het boek ‘Slaapstoornissen in de psychiatrie' uitgekomen onder redactie van Marike Lancel, Maaike van Veen en Jeanine Kamphuis.